Σεμινάρια

Vegan Desserts Masterclass.

Τεχνικές & Ιδέες για Δημιουργικά Vegan Γλυκά. Chef Δημήτρης Χρονόπουλος

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Vegan Desserts Masterclass.

WEBINAR 29 & 30 Απριλίου 2025.

Στις 29 και 30 Απριλίου 2025, το ΙΝΣΕΤΕ και η Gastronomy Essentials σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό online masterclass αφιερωμένο στη vegan ζαχαροπλαστική.

Με εισηγητή τον καταξιωμένο pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο, το πρόγραμμα στοχεύει να εμπνεύσει επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και λάτρεις της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής να ανακαλύψουν νέες τεχνικές και καινοτόμες ιδέες.

Το σεμινάριο εισάγει μια σύγχρονη προσέγγιση στον κόσμο των vegan γλυκισμάτων, αποδεικνύοντας ότι η απουσία ζωικών προϊόντων δεν περιορίζει τη γεύση, την εμφάνιση ή την ποιότητα.

Μέσα από συνταγές και πρακτικές τεχνικές, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν vegan γλυκά που συνδυάζουν αισθητική, νοστιμιά και διατροφική αξία.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Η φιλοσοφία της vegan ζαχαροπλαστικής: Εισαγωγή στις αρχές της βιώσιμης και cruelty-free παραγωγής γλυκών.
  • Υποκατάστατα ζωικών προϊόντων: Τεχνικές αντικατάστασης αυγών, γάλακτος και βουτύρου, με έμφαση στις υφές και τις γεύσεις
  • Υγιεινές εναλλακτικές: Δημιουργία συνταγών που συνδυάζουν γεύση και ισορροπημένη διατροφή
  • Vegan ποικιλίες γλυκών: Παρουσίαση και παρασκευή τούρτας, μπισκότων, πάστας, παγωτών και άλλων ειδών, ειδικά προσαρμοσμένων σε vegan προδιαγραφές.
  • Διαχείριση προϊόντων: Συμβουλές για αποθήκευση, διατήρηση και παρουσίαση των vegan γλυκών
  • Εξερεύνηση νέων υλικών: Παρουσίαση φυτικών και φυσικών συστατικών που προάγουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.
  • Τάσεις και καινοτομίες: Ανασκόπηση σύγχρονων vegan τάσεων στη ζαχαροπλαστική και πρακτική εφαρμογή τους.

Τι θα αποκομίσετε από το Masterclass:

  • Εκμάθηση σύγχρονων τεχνικών που αναδεικνύουν τη vegan ζαχαροπλαστική ως κορυφαία επιλογή..
  • Εμπλουτισμός του ρεπερτορίου σας με συνταγές που εντυπωσιάζουν τόσο τους vegan όσο και τους μη vegan καταναλωτές..
  • Δημιουργία γλυκών με υψηλή αισθητική και εξαιρετική γεύση, ικανών να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.
  • Εμβάθυνση σε νέες τάσεις που καθορίζουν το μέλλον της ζαχαροπλαστικής.

Μην χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον κόσμο της vegan ζαχαροπλαστικής και να δώσετε νέα διάσταση στη δημιουργικότητα και τις ικανότητές σας!



MEET YOUR CHEF: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

\
Vegan Desserts Masterclass. Vegan Desserts Masterclass.

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος είναι ένας επιτυχημένος ζαχαροπλάστης, γνωστός για την καινοτομία του στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ) το 1992.

Έχει διατελέσει Pastry Chef και Pastry Chef Consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin. Το 2006, η Ελευθεροτυπία τον τίμησε με το βραβείο Καλύτερου Ζαχαροπλάστη στην Ελλάδα για το 2005-2006.

Από το 2007, συνεργάζεται με την εταιρία Deals και τη Valrhona ως τεχνικός σύμβουλος της σοκολάτας Valrhona στην Ελλάδα. Τρία χρόνια αργότερα, η Valrhona S.A τον επέλεξε ως τεχνικό της σύμβουλο για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, από το 2007 δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της ζαχαροπλαστικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με βασικό αντικείμενο την άρτια οργάνωση και λειτουργία ενός χώρου ζαχαροπλαστικής, αλλά και την προώθηση πρώτων υλών ή προϊόντων μέσω της έρευνας και δημιουργίας tailor-made συνταγών, παρουσιάσεων και διαφημιστικών καμπανιών.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshop ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνταγές του τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση έχουν δημοσιευθεί και δημοσιεύονται σε αρκετά έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά μέσα.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως καλεσμένος καθώς και ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Bake Off Greece.


Vegan Desserts Masterclass.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 130,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:

  • Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Vegan Desserts Masterclass. Vegan Desserts Masterclass.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Διάρκεια; 2 ημέρες / 10 ώρες.
  • Τύπος Προγράμματος: Online
  • Ημερομηνία Υλοποίησης:
    • Τρίτη 29 Απριλίου 2025, 15:00 - 20:00
    • Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, 15:00 - 20:00

  • Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Επικοινωνία


Vegan Desserts Masterclass.

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

VEGAN DESSERTS MASTERCLASS, τεχνικές & ιδέες για δημιουργικά vegan γλυκά (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Vegan Desserts Masterclass.

Συντονιστής

Vegan Desserts Masterclass.