Σεμινάρια

Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές

WEBINAR 13 & 14 Φεβρουαρίου 2025. Chef Δημήτρης Μέγκουλας

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές

Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2025, το ΙΝΣΕΤΕ και η Gastronomy Essentials σας προσκαλούν σε ένα εξειδικευμένο online σεμινάριο αφιερωμένο στα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές που καθορίζουν τη μοντέρνα γαστρονομία.

Υπό την καθοδήγηση του chef Αριστοτέλη Μέγκουλα, το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική ανάλυση και πρακτική εφαρμογή, προσφέροντας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για κάθε επαγγελματία που θέλει να εξελιχθεί στον χώρο της κουζίνας.

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση εξειδικευμένων εργαλείων, όπως το Pacojet, το Thermomix, το Syphon, οι συσκευές vacuum και οι θερμικοί κυκλοφορητές (Sous Vide), με σκοπό τη δημιουργία πρωτοποριακών πιάτων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη λειτουργία αυτών των εργαλείων και να μάθουν πώς να τα χρησιμοποιούν με δημιουργικότητα και ακρίβεια.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Pacojet: Παρουσίαση λειτουργιών και εφαρμογών, δημιουργία εξαιρετικών παγωτών, μους και άλλων υφών..
  • Thermomix: Πολυδιάστατη χρήση για παρασκευή σαλτσών, κρεμών και μαγειρικών βάσεων με ακρίβεια και ταχύτητα
  • Syphon: Δημιουργικές εφαρμογές για espuma, αφρούς και ελαφριές κρέμες
  • Sous Vide: Εισαγωγή στις αρχές και τη χρήση θερμικών κυκλοφορητών για μαγείρεμα ακριβείας σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Vacuum: Χρήση κενού αέρος για μαρινάρισμα, συντήρηση και βελτίωση γεύσης υλικών.
  • Πρακτικά παραδείγματα: Ενσωμάτωση των εργαλείων αυτών σε καθημερινές λειτουργίες της κουζίνας, με αναλυτική παρουσίαση συνταγών.

Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές

Τι θα αποκομίσετε από το Σεμινάριο:

  • Κατανόηση της τεχνολογίας και των εργαλείων που κυριαρχούν στις σύγχρονες επαγγελματικές κουζίνες.
  • Εκμάθηση τεχνικών που εξασφαλίζουν σταθερή ποιότητα και πρωτοτυπία στα πιάτα σας.
  • Δημιουργία πιάτων που ξεχωρίζουν για την υφή, την ακρίβεια στη γεύση και την καινοτομία.
  • Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της δημιουργικότητας σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Ανακαλύψτε πώς τα σύγχρονα εργαλεία μπορούν να απογειώσουν την παραγωγικότητα και τη φαντασία σας, δημιουργώντας πιάτα που εντυπωσιάζουν!

Μην χάσετε την ευκαιρία να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας και να εξελίξετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες!



MEET YOUR CHEF: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ

Αριστοτέλης Μέγκουλας

Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στον Πειραιά, σπούδασε Οικονομικά στη Μπολόνια, τη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, για να τον κερδίσει στο τέλος η δημιουργία, η μαγειρική και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κέρκυρα.

Έχοντας εικόνες από τα μέρη που έχει ζήσει, αλλά και από τις διαφορετικές ρίζες της οικογένειάς του και με γνώμονα την αγάπη του για την Κέρκυρα και τα τοπικά προϊόντα, ο Αριστοτέλης δίνει ένα καθαρά δικό του στίγμα στις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου, παντρεύοντας την αστική κουζίνα με τοπικά προϊόντα αλλά και την πολυπολιτισμική ταυτότητά του.

Εργάστηκε από το 1997 έως το 2006 στο gruppo Rosa Rose Bologna (bar-bistrot ristorante-pasticceria-catering).

Σήμερα, η δημιουργική του βάση είναι το αγαπημένο του εστιατόριο Pomo d'Oro Corfu, με ένα αστέρι στον οδηγό του fnl-guide, βραβείο σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας από τον Alpha Guide, Νo 52 στη λίστα Restaurant 100 και συνεχή συμμετοχή στον θεσμό Good France του Γαλλικού υπουργείου εξωτερικών.

Ως επισφράγιση της σκληρής διαχρονικής δουλειάς, βρέθηκε στο Νο 57 της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της δεκαετίας και στο Νο 51 για το 2021-22 από το fnl-guide.


Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 120,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:

  • Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Διάρκεια; 2 ημέρες / 10 ώρες.
  • Τύπος Προγράμματος: Online
  • Ημερομηνία Υλοποίησης:
    • Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, 15:00 - 20:00
    • Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, 15:00 - 20:00

  • Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Επικοινωνία


Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Εφαρμοσμένη Μαγειρική: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές

Συντονιστής

Εφαρμοσμένη Μαγ/κή: Σύγχρονα Εργαλεία & Τεχνικές