Σεμινάρια

Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές

WEBINAR 18 & 19 Μαρτιου 2025. Chef Άνταμ Κοντοβάς.

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές

Στις 18 και 19 Μαρτίου 2025, το ΙΝΣΕΤΕ και η Gastronomy Essentials σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό διήμερο online webinar αφιερωμένο στον κόσμο του street food.

Με εισηγητή τον καταξιωμένο chef Άνταμ Κοντοβά, το πρόγραμμα προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση που συνδυάζει τη γαστρονομική παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές.

Μέσα από τη θεματολογία του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς το street food αναδεικνύεται ως πολιτιστική γέφυρα μεταξύ γεύσεων και τεχνικών από κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι επαγγελματίες θα μάθουν να προσαρμόζουν παραδοσιακές συνταγές στις σύγχρονες απαιτήσεις, δημιουργώντας πιάτα που εντυπωσιάζουν τόσο για την αυθεντικότητα όσο και για την πρωτοτυπία τους.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Ιστορία του Street Food: Επισκόπηση των ριζών και της εξέλιξης του street food σε διαφορετικούς πολιτισμούς.
  • Παγκόσμιες Γεύσεις: Εμβάθυνση στις γευστικές ταυτότητες από διαφορετικές κουζίνες - από τη νοτιοανατολική Ασία μέχρι τη Λατινική Αμερική.
  • Τεχνικές Μαγειρέματος: Εφαρμογή αυθεντικών τεχνικών, όπως ψήσιμο στη σχάρα, τηγάνισμα, μαγείρεμα στον ατμό και μαρινάρισμα, προσαρμοσμένων στο street food
  • Συνταγές Street Food: Δημιουργία πιάτων που αντιπροσωπεύουν κλασικές και σύγχρονες προσεγγίσεις.
  • Υγιεινές Εκδοχές: Παρουσίαση street food επιλογών με ελαφριά, θρεπτικά και υγιεινά υλικά.
  • Τάσεις και Καινοτομίες: Εξερεύνηση των σύγχρονων απαιτήσεων του street food και των νέων εργαλείων που αναδεικνύουν τη γεύση.

Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές

Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση:

  • Κατανόηση του street food ως πολιτιστικού φαινομένου που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία..
  • Εκμάθηση σύγχρονων τεχνικών που απογειώνουν τη γεύση και την παρουσίαση των πιάτων.
  • Εμπλουτισμός του ρεπερτορίου σας με συνταγές που προσφέρουν αυθεντικές, αλλά και μοντέρνες γαστρονομικές εμπειρίες.
  • Ιδέες για την ενσωμάτωση του street food σε επαγγελματικούς χώρους, από casual εστιατόρια έως εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών.

Μην χάσετε την ευκαιρία να διευρύνετε τις γνώσεις σας και να δημιουργήσετε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα, αναδεικνύοντας το street food ως κορυφαία επιλογή στη σύγχρονη γαστρονομία!!



MEET YOUR CHEF: ANTAM ΚΟΝΤΟΒΑΣ

Άνταμ Κοντοβάς

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας ικανός και ταλαντούχος σεφ, γνωστός για την πρωτοποριακή του προσέγγιση στη μαγειρική.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής με άριστα.

Έχει εργαστεί σε διάφορα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, όπως το Funky Gourmet (**Michelin), στο 2Mazi, στο Irish Pub & Restaurant του James Joyce, στο Danu στο Brehon στην Ιρλανδία, στο Premiere of Athenaeum Intercontinental Hotel στην Αθήνα, στο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στο Sea Grill (**Michelin), και στο βραβευμένο Mylos Bar στην όμορφη Σαντορίνη.

Το 2024, ο Κοντοβάς ανοίγει το δικό του εστιατόριο Ex Machina στο Παγκράτι. Το εστιατόριο προσφέρει προσιτή fusion μπιστρονομία.


Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 120,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Διάρκεια; 2 ημέρες / 10 ώρες.
  • Τύπος Προγράμματος: Online
  • Ημερομηνία Υλοποίησης:
    • Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, 15:00 - 20:00
    • Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, 15:00 - 20:00

  • Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Επικοινωνία


Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

STREET FOOD, συνδυάζοντας πολιτισμούς & τεχνικές (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές

Συντονιστής

Street Food: Συνδυάζοντας Πολιτισμούς & Τεχνικές