Σεμινάρια

Pescetarian Cuisine - A la Carte & Buffet

Ecole Ducasse - Chef Julian Mercier. 4 & 5 Φεβρουαρίου 2025.

Σεμινάρια - Ελλάδα

Pescetarian Cuisine - A la Carte & Buffet

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η Gastronomy Essentials παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης, σε συνεργασία με τη φημισμένη Ecole Ducasse.

Με εισηγητή τον καταξιωμένο Γάλλο Chef Julian Mercier, Διευθυντή Εκπαίδευσης της Ecole Ducasse, το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύει τη Pescetarian Cuisine ως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες τάσεις στη σύγχρονη γαστρονομία.

Η φιλοσοφία της Pescetarian Cuisine συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με τον σεβασμό στη βιωσιμότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών.

Αποτελεί μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στα ψάρια, τα θαλασσινά και τα φυτικά προϊόντα, αποφεύγοντας το κρέας, και κερδίζει συνεχώς έδαφος ως ένα δυναμικό trend παγκοσμίως.

Με έμφαση στη δημιουργία ισορροπημένων πιάτων, πλούσιων σε θρεπτικά στοιχεία και γευστική ποικιλία, η pescetarian διατροφή συνδυάζει παραδοσιακές και καινοτόμες τεχνικές, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου, υγιεινού lifestyle.


Γιατί να επιλέξετε την Pescetarian Cuisine

Julian Mercier

Η αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες διατροφικές λύσεις και γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας έχει φέρει την Pescetarian Cuisine στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Οι επιχειρήσεις εστίασης που ενσωματώνουν τέτοιου είδους πιάτα στα μενού τους, είτε σε a la carte είτε σε buffet, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός ευρέως φάσματος πελατών, από τους λάτρεις των θαλασσινών έως εκείνους που επιζητούν υγιεινές και περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές.

Αναλυση Θεματολογίας:
  • Βελτίωση και τελειοποίηση τεχνικών μαγειρικής.
  • Δημιουργία εκλεπτυσμένων συνταγών χρησιμοποιώντας εποχικά ψάρια.
  • Σχεδιασμός μενού κατάλληλου για διεθνές κοινό, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τη γευστική αρμονία.
  • Αριστοτεχνικές προετοιμασίες: Φιλετάρισμα, κοπές, γεμίσεις, dressing, αποθήκευση, σάλτσες, καρυκεύματα και μέθοδοι μαγειρέματος.
  • Ισορροπημένες και υγιεινές συνταγές που αναδεικνύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.
  • Συνδυασμοί γεύσεων που εμπνέουν δημιουργικότητα και ενθουσιάζουν τους ουρανίσκους.

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν:

  • Εμβάθυνση στις αρχές της βιώσιμης διατροφής και τη χρήση φρέσκων, εποχικών υλικών.
  • Γνώση για τη δημιουργία μενού που συνδυάζει τη διατροφική αξία με τη γευστική καινοτομία.
  • Πρακτικές δεξιότητες που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες a la carte και buffet.

Ανακαλύψτε τη δυναμική της Pescetarian Cuisine και εξελίξτε τις γνώσεις σας, εμπλουτίζοντας τις δημιουργίες σας με υγιεινές και πρωτότυπες γεύσεις, αντάξιες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής!


MEET YOUR CHEF: JULIAN MERCIER

Julian Mercier

Ως Δ/ντης εκπαίδευσης της Ecole Ducasse, Executive Chef ο Julian Mercier, μεταδίδει στους φοιτητές μια εξαιρετική γνώση του κόσμου, του Alain Ducasse.

Σε όλη την μαγειρική του καριέρα, ανέλαβε σταδιακά ευθύνες με την εξέλιξη της εμπειρίας του.

Ο Julian ξεκίνησε ως commis chef στο εστιατόριο Spoon Sanderson, προσφέροντας διεθνή φαγητά στους θαμώνες στο Λονδίνο. Μέσα σε δύο χρόνια, είχε προαχθεί σε Junior Sous-Chef. Στη συνέχεια, έγινε Δεύτερος Sous-Chef στα εστιατόρια Bar et Boeuf, με αστέρι Michelin, στο Μονακό και Au Spoon des Neiges στην Ελβετία.

Ο Σεφ Julian συνέχισε να αναπτύσσεται υπό την καθοδήγηση της ομάδας Ducasse. Προτάθηκε ως Sous-Chef στο Spoon-Carthage στην Τυνησία και, ακολούθως, συνέβαλε στο άνοιγμα των εστιατορίων Benoit, που προσφέρει μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα, και Margaux στο Ντουμπάι.

Μετά τις διεθνείς του επιτυχίες, ο Julian αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, εργαζόμενος στο κορυφαίο 5 αστέρων ξενοδοχείο Hotel Royal Monceau-Raffles ως Executive Sous-Chef επιφορτισμένος με τέσσερα εστιατόρια.

Τελικά, ανέλαβε το ρόλο του Executive Chef στο Lafayette Gourmet στις Galeries Lafayette, διαχειριζόμενος το άνοιγμα 12 σημείων πώλησης που προσφέρουν την καλύτερη επιλογή γλυκών και αλμυρών απολαύσεων του Παρισιού.

Έχοντας αποκτήσει μια τόσο πλούσια εμπειρία, ήρθε η ώρα για τον Julian να μοιραστεί το πάθος του με τους λάτρεις της κουζίνας και της ζαχαροπλαστικής που σπουδάζουν στην Ecole Ducasse, όπου διορίστηκε ως Executive Chef.

Με συνολική πείρα 15 ετών εργασίας για τον Alain Ducasse σε διάφορα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, ο Chef Ducasse είναι πεπεισμένος, ότι ο Julian Mercier, είναι ο τέλειος πρέσβης, για να εκπαιδεύσει τους μάγειρες του μέλλοντος, μοιραζόμενος τη μοναδική του εμπειρία και φιλοσοφία.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Pescetarian Cuisine - A la Carte & Buffet

  • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 4 & 5 Φεβρουαρίου 2025.
  • Ώρες / διάρκεια εκπαίδευσης:10:00 - 16:00 (2 ημέρες/6 ώρες/12 ώρες σύνολο)
  • Τύπος προγράμματος: Demonstration
  • Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Olon Events - Κασσάνδρας & Καστοριάς - Βοτανικός, Αθήνα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • 320€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος

Pescetarian Cuisine - A la Carte & Buffet

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Chefs, Sous Chefs, Private Chefs, Yacht Chefs, Consulting Chefs, Α’ Μάγειρες.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Pescetarian Cuisine - A la Carte & Buffet

Επικοινωνία


Pescetarian Cuisine - A la Carte & Buffet

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

ECOLE DUCASSE | PESCETARIAN CUISINE - A LA CARTE & BUFFET - Προεπισκόπιση (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION

Εκπαίδευση

Ecole Ducasse logo

Διοργανωτής

ΙΕΚ ΑΚΜΗ logo

Συντονιστής

Gastronomy Essentials logo

Με την υποστήριξη

INSETE logo