Σεμινάρια
Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας.
Παρίσι - Γαλλία | 14 - 21 Δεκεμβρίου 2025
Σεμινάρια - Εξωτερικού
Γαστρονομικό Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός.
Ένα ταξίδι ζωής για 12 επαγγελματίες της εστίασης στην καρδιά της
γαλλικής γαστρονομίας!
Η Gastronomy Essentials σας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό και
γευστικό ταξίδι στο Παρίσι - τη γενέτειρα της υψηλής γαστρονομίας.
Από τις κουζίνες των αστέρων Michelin έως τα εργαστήρια του
Alain Ducasse, το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για
όσους θέλουν να αντλήσουν τεχνογνωσία από τα κορυφαία
πρότυπα της διεθνούς γαστρονομίας.
Στο επίκεντρο της εμπειρίας: ECOLE DUCASSE

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη σχολή του Alain Ducasse στο Meudon,
με εντατικό 3ήμερο πρόγραμμα Best of Alain Ducasse, βασισμένο στις πιο χαρακτηριστικές
συνταγές των βραβευμένων εστιατορίων του θρυλικού Chef.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης (Certificate) από την Ecole Ducasse, καθώς και έντυπο υλικό με τις συνταγές.
Η εκπαίδευση διεξάγεται στα Αγγλικά.
Εκπαίδευτικό πρόγραμμα
Best of Alain Ducasse - Η φιλοσοφία του Alain Ducasse

Συνταγές ειδικά επιλεγμένες για την ενίσχυση της γνώσης των συμμετεχόντων στη Haute Cuisine.
- Τελειοποιήστε την ανάπτυξη, τον συνδυασμό των συστατικών και την ισορροπία των μενού χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.
- Κατανοήστε τις μεθοδολογίες που εφαρμόζονται σε εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin, μέσα από συνταγές του Alain Ducasse a l'Hotel de Paris στο Μονακό και του Alain Ducasse at The Dorchester στο Λονδίνο.
- Μελετήστε τα χαρακτηριστικά των πρώτων υλών, τους ζωμούς, τις σάλτσες, το στήσιμο, τις μεθόδους μαγειρέματος και το στήσιμο στο πιάτο.
Γαστρονομικές Εμπειρίες
LE MEURICE

Στο πλαίσιο του ταξιδιού μας στο Παρίσι, ένα από τα highlights αποτελεί το επίσημο δείπνο στο βραβευμένο
με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο του Alain Ducasse, μέσα στο εμβληματικό παλάτι Le Meurice.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια βραδιά μοναδικής φινέτσας, όπου η υψηλή γαλλική
γαστρονομία συναντά την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια και την ασύγκριτη ατμόσφαιρα του παρισινού ιστορικού κέντρου.
Κάθε πιάτο είναι ένας φόρος τιμής στην εποχικότητα, την ακρίβεια και το βαθύ σεβασμό του Ducasse στις γαστρονομικές αξίες της Γαλλίας.
SUR SEINE

Μια μοναδική εμπειρία περιμένει τους συμμετέχοντες του ταξιδιού πάνω στον ποταμό Σηκουάνα: δείπνο στο
Ducasse sur Seine, το πρώτο πλωτό γαστρονομικό εστιατόριο με την υπογραφή του Alain Ducasse.
Κατά τη διάρκεια μιας αργής, ήρεμης κρουαζιέρας στο φωτισμένο Παρίσι, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα πολυτελές tasting menu,
σχεδιασμένο με απόλυτο σεβασμό στη γεύση, την τεχνική και τη βιωσιμότητα.
Το σκηνικό είναι παραμυθένιο, η ατμόσφαιρα μαγευτική και η εμπειρία πραγματικά
Artisan Series: Στα εργαστήρια του Alain Ducasse
Le Chocolat Alain Ducasse
Η εμπειρία ξεκινά στο Le Chocolat Alain Ducasse, στο ιστορικό εργαστήριο παραγωγής bean-to-bar σοκολάτας.
Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στον κόσμο της αληθινής σοκολάτας, από την καβουρδισμένη κακαόμαζα μέχρι
την τελική δημιουργία, μέσα από διαδικασίες που συνδυάζουν την τεχνική αρτιότητα με τη φιλοσοφία της απόλυτης αυθεντικότητας.
Ένα ταξίδι στις γεύσεις, τα αρώματα και την τεχνική ενός από τα πιο χαρακτηριστικά δημιουργήματα του Ducasse.
Le Cafe Alain Ducasse
Στο Le Cafe Alain Ducasse, η εμπειρία του καφέ μετατρέπεται σε τελετουργία.
Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν την τέχνη του καβουρδίσματος σε μικρές παρτίδες (micro-roasting), θα δοκιμάσουν
εξαιρετικές ποικιλίες με μοναδικά προφίλ γεύσης και θα γνωρίσουν από κοντά τη βαθιά προσήλωση του Ducasse στην ιχνηλασιμότητα,
την ποιότητα και την απλότητα που αναδεικνύει την πρώτη ύλη.
Le Biscuit Alain Ducasse
Μια ευγενής επιστροφή στην παράδοση.
Το Le Biscuit Alain Ducasse είναι ένα αληθινό εργαστήριο τέχνης,
αφιερωμένο στην αυθεντική γεύση των αρτοσκευασμάτων. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πώς η απλότητα των υλικών - βούτυρο, αλεύρι, αυγά -
μεταμορφώνεται σε εκλεπτυσμένα μπισκότα και αλμυρά παρασκευάσματα, μέσα από τεχνική ακρίβεια και σεβασμό στη
γαλλική αρτοπαρασκευαστική παράδοση..
La Glace Alain Ducasse
Η επίσκεψη στο La Glace Alain Ducasse αποτελεί μια απολαυστική αποκάλυψη: παγωτό όπως δεν το έχετε ξαναγευτεί.
Φτιαγμένο με εποχικά, φυσικά υλικά, χωρίς τεχνητά πρόσθετα, το παγωτό του Ducasse στηρίζεται στην ισορροπία,
την υφή και την καθαρότητα της γεύσης.
Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν εκλεκτές δημιουργίες και θα γνωρίσουν την τέχνη πίσω από
αυτό το απλό - αλλά συναρπαστικά σύνθετο - επιδόρπιο.
Τι περιλαμβάνει το πακέτο συμμετοχής.
- 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Παρίσι
- 3ήμερη εκπαίδευση στην Ecole Ducasse
- Μετακινήσεις με ιδιωτικό πούλμαν (ξενοδοχείο-σχολή-ξενοδοχείο)
- Δείπνο υψηλής γαστρονομίας στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο LE MEURICE
- Δείπνο στο "Sur Seine", το πλωτό εστιατόριο του Alain Ducasse, διασχίζοντας τον χριστουγεννιάτικο Σηκουάνα
- Ξενάγηση στο θρυλικό Ritz Paris, στην Place Vendome
- Επισκέψεις στα 4 artisan εργαστήρια του Alain Ducasse: Le Chocolat, Le Cafe, Le Biscuit, La Glace
- Επίσκεψη στη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της Ευρώπης, την Rungis Market
- Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα αξιοθέατα του Παρισιού
Τιμή πακέτου: 3.800€/ανά άτομο.
Η τιμή δεν περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, ώστε κάθε συμμετέχων να έχει ευελιξία ως προς την αναχώρηση από τον τόπο διαμονής του. Για όσους αναχωρούν από Αθήνα, θα γίνει συντονισμός για ομαδική κράτηση σε προνομιακή τιμή.
Συμπληρωματικές πληροφορίες
Τα δωμάτια θα είναι όλα δίκλινα, ώστε αν κάποιος/κάποια επαγγελματίας θελήσει να φέρει ένα δεύτερο άτομο, η διαμονή του δεύτερου ατόμου θα είναι χωρίς χρέωση. Για τους/τις συνοδούς θα υπάρχει επιπλέον χρέωση, για το πρωινό στα ξενοδοχεία και τα γεύματα, αν θελήσουν να ακολουθήσουν.
Επικοινωνία

Για Συμμετοχή σας στο επερχόμενο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που διοργανώνεται στο Παρίσι - Γαλλία μπορείτε να συμπληρώσετε τη
Φόρμα που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να
επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

INSPIRE YOUR PASSION