Σεμινάρια
Ταξίδι στην καρδιά της Ισπανικής Γαστρονομίας
Ισπανία - Girona | 22 - 26 Φεβρουαρίου 2026
Σεμινάρια - Εξωτερικού
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥ EL CELLER DE CAN ROCA.
Ένα μοναδικό ταξίδι για 12 επαγγελματίες της εστίασης στην
Καταλονία, στην πόλη-κόσμημα της Χιρόνα
και στη νέα γαστρονομική σχολή Esperit Roca των
θρυλικών αδελφών Roca.
Η Gastronomy Essentials σας προσκαλεί σε μια σπάνια εμπειρία
εκπαίδευσης και έμπνευσης, σε έναν χώρο που συνδυάζει την τεχνική αριστεία,
τη δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα της ισπανικής υψηλής
γαστρονομίας.
Στο επίκεντρο της εμπειρίας: Esperit Roca - Hotel & Culinary School
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται εντός της νέας σχολής των αδελφών Roca, στεγασμένης σε ένα εντυπωσιακό ιστορικό κάστρο.
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εντατικό 3ήμερο πρόγραμμα, από τους Ignasi Baucells, head chef at
El Celler de Can Roca, και Hernan Luchetti, executive chef της εταιρείας, διαμένοντας στο ξενοδοχείο που
βρίσκεται μέσα στον χώρο της σχολής, απολαμβάνοντας πλήρως την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία του Esperit Roca.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης (Certificate) από την Esperit Roca, καθώς και έντυπο υλικό με τις συνταγές και τις τεχνικές που θα διδαχθούν.
Αναλυτικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα δοθεί αρχές Σεπτεμβρίου, η οποία θα έχει σαν επίκεντρο τη γαστρονομική φιλοσοφία των αδερφών Roca.
Η εκπαίδευση διεξάγεται στα Αγγλικά.
Εκπαίδευτικό πρόγραμμα & εμπειρίες - Συνοπτικά

- Δείπνο στο Normal restaurant των Roca
- Δείπνο στο El Celler de Can Roca (3* Michelin) συνοδευόμενο από wine tasting.
- Γευσιγνωσία στο αποστακτήριο Esperit Roca.
- Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της σχολής με την παρουσία των αδελφών Roca
- Farm Lab - PLAT Institute | Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου
- Ελεύθερος χρόνος για περιηγήσεις στη Χιρόνα και γαστρονομικές επισκέψεις σε Rocambolesc, Casa Cacao και άλλα σημεία ενδιαφέροντος
Εκπαίδευτικό πρόγραμμα & εμπειρίες - Αναλυτικά
Farm Lab - PLAT Institute | Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου
Τετράωρο ειδικό course αφιερωμένο σε νέες ανακαλύψεις στη γαστρονομία και σε καινοτόμες πρακτικές για το Food Waste.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Hernan Luchetti (Μπουένος Άιρες, 1981) είναι ο σημερινός Executive Chef του ομίλου El Celler de Can Roca,
όπου ηγείται της οργάνωσης και της γαστρονομικής ανάπτυξης των διαφόρων projects των αδελφών Roca.
Η πορεία του στη Χιρόνα ξεκίνησε το 2009, όταν εντάχθηκε στην ομάδα του τριάστερου Michelin εστιατορίου,
σηματοδοτώντας την απαρχή μίας πορείας άνω των δεκαπέντε ετών εξέλιξης και εδραίωσης μέσα στο εστιατόριο
και τις δημιουργικές του επεκτάσεις.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο El Celler κατείχε διάφορες κομβικές θέσεις: chef στο
τμήμα ψαριών, επικεφαλής του R&D, head chef και τελικά, executive chef.
Πριν φτάσει στη Χιρόνα, ο Luchetti εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε σε μερικά από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της
Αργεντινής και της Ισπανίας, όπως τα La Bourgogne, Camaro Palace Hotel,
Ten Rivers and Ten Lakes,
La Terraza del Casino του Paco Roncero και Tattaglia.
Η ακαδημαϊκή του κατάρτιση περιλαμβάνει πτυχίο International Cuisine Chef and Analyst in
Gastronomic Services από το Ott College, καθώς και πολυάριθμα εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω στη
sous-vide μαγειρική, τις ζυμώσεις, τη σοκολάτα, το παγωτό και τις δημιουργικές διαδικασίες.

Ο Nacho Baucells (Βαρκελώνη, 1985) είναι ο σημερινός Head Chef στο El Celler de Can Roca,
όπου συνεργάζεται στενά με τους αδελφούς Roca και την δημιουργική ομάδα του εστιατορίου.
Η σύνδεσή του με το El Celler ξεκίνησε το 2008, όταν εντάχθηκε ως stagiaire, αρχίζοντας μία
πορεία στο τριάστερο Michelin εστιατόριο στη Χιρόνα.
Πριν ενταχθεί στο El Celler, ο Baucells εκπαιδεύτηκε σε μερικά από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Ισπανίας,
όπως το El Raco de Can Fabes του Santi Santamaria, το Sergi Arola Gastro
στη Μαδρίτη και το Hotel Neri στη Βαρκελώνη.
Αυτές οι εμπειρίες τού επέτρεψαν να αναπτύξει μια ισχυρή τεχνική βάση και μία γαστρονομική φιλοσοφία που
συνδυάζει ακρίβεια, ευαισθησία και σεβασμό προς το προϊόν.
Τι περιλαμβάνει το πακέτο συμμετοχής.
- 4 διανυκτερεύσεις στο Esperit Roca Hotel (εντός κάστρου)
- 3ήμερη εκπαίδευση στην Esperit Roca Culinary School4 διανυκτερεύσεις στο Esperit Roca Hotel (εντός κάστρου)
- Μετακινήσεις με ιδιωτικό πούλμαν (αεροδρόμιο Βαρκελώνης - ξενοδοχείο - επιστροφή στο αεροδρόμιο Βαρκελώνης)
- Δείπνο υψηλής γαστρονομίας στο El Celler de Can Roca με wine tasting
- Δείπνο στο Normal restaurant
- Γευσιγνωσία στο αποστακτήριο Esperit Roca
- Επίσκεψη και course στο Farm Lab - PLAT Institute
- Ξεναγήσεις και ειδικές παρουσιάσεις από τους αδελφούς Roca
- Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη Χιρόνα
Τιμή πακέτου: 3.450€/ανά άτομο.
Η τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, ώστε κάθε συμμετέχων να έχει ευελιξία στην αναχώρηση από τον τόπο διαμονής του. Θα γίνει συντονισμός για όσους επιθυμούν ομαδική κράτηση από Αθήνα.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κλείστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.
Επικοινωνία

Για Συμμετοχή σας στο επερχόμενο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που διοργανώνεται στη Girona - Ισπανία μπορείτε να συμπληρώσετε τη
Φόρμα που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να
επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

INSPIRE YOUR PASSION