Σεμινάρια

Art of Mignardises in Hospitality

Hands on Practice εκπαίδευση 11 & 12 Νοεμβρίου 2025 - Θεσσαλονίκη

Σεμινάρια - Ελλάδα

Art of Mignardises in Hospitality

Η λεπτομέρεια που ολοκληρώνει την εμπειρία φιλοξενίας

Pastry Chef Δημήτρης Χρονόπουλος

Προφίλ Συμμετεχόντων

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος

Ένα 2-ήμερο hands on practice εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ & την Gastronomy Essentials, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 11 & 12 Νοεμβρίου 2025.

Εισηγητής ο πλέον αναγνωρισμένος Έλληνας pastry chef, Δημήτρης Χρονόπουλος.

Μικρές στο μέγεθος αλλά μεγάλες σε σημασία, οι mignardises είναι οι γλυκές λεπτομέρειες που αποτυπώνουν την ποιότητα και το στίγμα ενός ξενοδοχείου. Στο ειδικά σχεδιασμένο αυτό πρόγραμμα, ο Pastry Chef Δημήτρης Χρονόπουλος καθοδηγεί βήμα-βήμα σε σύγχρονες τεχνικές, ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργικές προσεγγίσεις παρουσίασης.

Οι εφαρμογές εκτείνονται από το welcome tray και το turndown service, μέχρι τα coffee breaks και τα fine dining μενού, προσφέροντας εργαλεία για να ενισχυθεί η εμπειρία του επισκέπτη σε κάθε στάδι.

Ανάλυση θεματολογίας:

  • Σύγχρονη προσέγγιση στις mignardises για ξενοδοχεία. Εφαρμογές σε διαφορετικά σημεία της εμπειρίας φιλοξενίας.
  • Τεχνικές για απόλυτο έλεγχο υφής, γεύσης και διατήρησης. Μικρές παρασκευές με μεγάλη αντοχή και διάρκεια.
  • Ιδέες για θεματικές ή εποχιακές mini δημιουργίες. Mignardises ως εργαλείο διαφοροποίησης.
  • Αισθητική και παρουσίαση σε τόνους ξενοδοχειακής κομψότητας. Μορφοποίηση, food styling και εξυπηρέτηση.
  • Εμπορική αξιοποίηση - μικρό κόστος, μέγιστη εντύπωση. Ο ρόλος των mignardises στη συνολική αντίληψη του πελάτη για το brand.

Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση

Με τη συμμετοχή σας θα αποκτήσετε πρακτικές γνώσεις και έμπνευση που θα αναβαθμίσουν άμεσα την καθημερινή λειτουργία του εργαστηρίου σας:

  • Εφαρμογή πρακτικών γνώσεων που μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στην παραγωγή..
  • Ενίσχυση της δημιουργικότητας και διαφοροποίηση της γαστρονομικής εμπειρίας για τους επισκέπτες.
  • Βελτίωση της συνολικής ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια.
  • Αναβάθμιση της εικόνας του ξενοδοχείου μέσω καινοτόμων και προσεγμένων γαστρονομικών προτάσεων.
Art of Mignardises in Hospitality

MEET YOUR CHEF: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος είναι ένας επιτυχημένος ζαχαροπλάστης, γνωστός για την καινοτομία του στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ) το 1992.

Έχει διατελέσει Pastry Chef και Pastry Chef Consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Το 2006, η Ελευθεροτυπία τον τίμησε με το βραβείο Καλύτερου Ζαχαροπλάστη στην Ελλάδα για το 2005-2006.

Από το 2007, συνεργάζεται με την εταιρία Deals και τη Valrhona ως τεχνικός σύμβουλος της σοκολάτας Valrhona στην Ελλάδα.

Τρία χρόνια αργότερα, η Valrhona S.A τον επέλεξε ως τεχνικό της σύμβουλο για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, από το 2007 δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της ζαχαροπλαστικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με βασικό αντικείμενο την άρτια οργάνωση και λειτουργία ενός χώρου ζαχαροπλαστικής, αλλά και την προώθηση πρώτων υλών ή προϊόντων μέσω της έρευνας και δημιουργίας tailor-made συνταγών, παρουσιάσεων και διαφημιστικών καμπανιών.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshop ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνταγές του τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση έχουν δημοσιευθεί και δημοσιεύονται σε αρκετά έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως καλεσμένος καθώς και ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Bake Off Greece.


ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 340,00€.

To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Art of Mignardises in Hospitality

  • Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
  • Τύπος εκπαίδευσης: Hands on Practice
  • Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
  • Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
    • Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, 11:00 - 17:00
    • Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, 11:00 - 17:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη

KEY COMPETENCIES

  • Customer Focus / Πελατοκεντρική Προσέγγιση
  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης

Σημαντικές Σημειώσεις


Προσωπικός Εξοπλισμός:

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, είναι απαραίτητη η επαγγελματική στολή και η προσωπική θήκη εργαλείων.

Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, διαμοιράζεται έντυπο συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τεχνικές που θα παρουσιαστούν, στην ελληνική γλώσσα. Το υλικό αυτό λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός, τόσο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης όσο και ως εργαλείο αναφοράς για την εφαρμογή των γνώσεων στην επαγγελματική κουζίνα.


Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας



Πολιτική Ακυρώσεων:


ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το ΙΝΣΕΤΕ θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου.

Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.


ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, ουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.

Επικοινωνία


Art of Mignardises in Hospitality

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Art of Mignardises in Hospitality. (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Art of Mignardises in Hospitality

Συντονιστής

Art of Mignardises in Hospitality