Σεμινάρια

Cocina Mexicana 360°

Online εκπαίδευση 4 & 5 Νοεμβρίου 2025 - Chef Ιωσήφ Συκιανάκης.

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Cocina Mexicana 360°

Ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μεξικανική κουζίνα: υλικά, τεχνικές, plating και storytelling.

Προφίλ Συμμετεχόντων

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs, άτομα στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος

Ο γνωστός σε όλους για τις πολύπλευρες γνώσεις του, chef Ιωσήφ Συκιανάκης, επιστρέφει σε ένα 2-ήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ & την Gastronomy Essentials, στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2025.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα αναλυθεί πώς αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Δύσης το μεξικάνικο φαγητό και τι μετατροπές πρέπει να γίνουν, για να είναι άμεσα αφομοιώσιμο.

Θα γίνει αναφορά στα προϊόντα εκείνα που χρησιμοποιούνται κατά βάση στη μεξικάνικη κουζίνα, θα αναλυθεί η σωστή χρήση τους και θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές (sous vide) πάνω σε αυτά.

Επίσης, θα αναλυθούν τα πλέον συχνά λάθη προς αποφυγή σε σχέση με τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει και θα γίνει αναφορά στα μεξικάνικα αποστάγματα.

Ανάλυση θεματολογίας:

  • Μεξικάνικη κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές (sous vide).
  • Πώς διαχειριζόμαστε τα left over της κουζίνας (ψαρικά, κρεατικά & λαχανικά) - έξυπνες συνταγές για φαγητό προσωπικού & πιάτα ημέρας.
  • Αναφορά στα chilli, τα καλαμπόκια, τα αβοκάντο & το μεξικάνικο ρύζι.
  • Φτιάχνουμε μεξικάνικα ceviche & επιδόρπια.
  • Συνταγές (guacamole - chili con carne - mexican rice - soft tacos με γαρίδες, χοιρινό, μοσχάρι & λαχανικά - burritos - quesadillas - ensaladas, σαλάτες - ορεκτικά - σχάρας - μαγειρευτά - θαλασσινά - επιδόρπια).
  • Τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά (avocado leaves).
  • Οι πίτες (συνταγές & έξυπνα tips).
  • Μαρινάδες για κρέατα.
  • Μεξικάνικο menu (restaurant, finger food, street food & buffet).
  • Αναφορά στα αποστάγματα του Μεξικό.
  • Εορταστικά menu & αναφορά στις μέρες σταθμός του χρόνου.
  • Εξοπλισμός κουζίνας και ποια λάθη δεν πρέπει να κάνουμε στην επιλογή εξοπλισμού.
  • Σωστή παρουσίαση (επιλογή μεξικάνικης οικοσκευής).
  • Ισπανικό ή Μεξικάνικο ή Text Mex φαγητό (οι διαφορές & τα κοινά σημεία).

Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση

Με τη συμμετοχή σας θα αποκτήσετε γνώσεις και πρακτικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε τη μεξικάνικη κουζίνα με επιτυχία στο μενού σας:

  • Ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μεξικάνικη γαστρονομία, προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά γευστικά πρότυπα χωρίς απώλεια αυθεντικότητας..
  • Εφαρμογή τεχνικών sous vide, ευέλικτων συνταγών και δημιουργικών λύσεων για καλύτερη αξιοποίηση των πρώτων υλών.
  • Ενίσχυση της καινοτομίας και διαφοροποίηση στην καθημερινή παραγωγή.
  • Γνώση βασικών συστατικών της μεξικάνικης κουζίνας (chili, αβοκάντο, αποστάγματα) και βέλτιστη επιλογή εξοπλισμού.
  • \
  • Πρακτικές κατευθύνσεις για την οργάνωση κουζίνας που καλύπτει τις ανάγκες εστιατορίου, street food ή buffet.

MEET YOUR CHEF: ΙΩΣΗΦ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

O Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως pastry chef.

Σε ηλικία 26 ετών συνεργάστηκε με το διάσημο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα της Πάρου και συνέχισε τη διαδρομή του στο Παρίσι στην κουζίνα του Alain Ducasse.

Στο Παρίσι, συναντά τον Eric Roy, ο οποίος του εξασφαλίζει μια θέση στα εστιατόρια του Alain Ducasse. Η γαλλική υπόθεση γίνεται ισχυρότερη με την κατάρτιση στο Le Centre de Formation Alain Ducasse (Εκπαίδευση Μαγειρικής Τέχνης) στην τεχνική sous-vide και στα Ψάρια & Οστρακοειδή.

Στο Παρίσι, επίσης, συμμετέχει στο Galeries Lafayette, ως executive chef για την παρουσίαση του Χειμώνα του ελαιόλαδου Poga, εργάστηκε στο Hotel Costes, υπό τον σεφ Didier Coly, στο Hotel Plaza Athenee υπό τον σεφ Philippe Marc, στο Canal + υπό τον Σεφ Gerard Salle, στο εστιατόριο L'Atelier de Joel Robuchon υπό τον σεφ Eric Lecerf και στο εστιατόριο Le Taillevent, Βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, υπό τον σεφ Alain Soliveres.

Σήμερα, ο Ιωσήφ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Cooking Cube Catering στη Μύκονο, της δικής του επιχείρησης, και της συμμετοχής του ως Σύμβουλος Σεφ για το εστιατόριο Amigos, του εστιατορίου Forty Astir Beach στην Αθήνα και του εστιατορίου Nerai στη Νέα Υόρκη.

Προσεγγίζει τη μάθηση ως ένα ατελείωτο ταξίδι, συμβάλωντας στο Ίδρυμα James Beard, έναν οργανισμό που γιορτάζει την εκλεκτή κουζίνα και τους κορυφαίους σεφ.


ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.

To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Cocina Mexicana 360°

  • Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
  • Τύπος εκπαίδευσης: Online
  • Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
  • Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
    • Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025, 15:00 - 20:00
    • Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, 15:00 - 20:00

KEY COMPETENCIES

  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
  • Technology Savvy / Γνώστης της Τεχνολογίας

Σημαντικές Σημειώσεις


Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης

Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.


Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


ONLINE

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε:


  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.


Επικοινωνία


Cocina Mexicana 360°

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Cocina Mexicana 360°. (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Cocina Mexicana 360°

Συντονιστής

Cocina Mexicana 360°