Σεμινάρια
Fin to Gill. Αξιοποιώντας ολόκληρο το ψάρι.
Αθήνα 18 & 19 Νοεμβρίου 2025 - Chef Νίκος Ρούσσος
Σεμινάρια - Ελλάδα
Προφίλ Συμμετεχόντων
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs, άτομα
στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς
και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον
τομέα των τροφίμων.
Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος
Ένα μοναδικό 2-ήμερο Demonstration εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στις
18 και 19 Νοεμβρίου 2025, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ και την Gastronomy Essentials.
Εισηγητής θα είναι ο βραβευμένος Έλληνας chef Νίκος Ρούσος.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εστιάζει στη φιλοσοφία Fin to Gill, μια βιώσιμη και δημιουργική προσέγγιση που αξιοποιεί ολόκληρο το
ψάρι - από το πτερύγιο έως τα βράγχια - μειώνοντας δραστικά τη φύρα και ενισχύοντας τον σεβασμό προς την πρώτη ύλη.
Ο Chef Νίκος Ρούσσος αναλύει πρακτικές τεχνικές κοπής και παρουσιάζει ευρηματικούς τρόπους με τους οποίους κάθε μέρος
του ψαριού μπορεί να μετατραπεί σε ξεχωριστό γαστρονομικό στοιχείο, συμβάλλοντας στη δημιουργία πιάτων με έντονο εποχικό και τοπικό χαρακτήρα.
Ανάλυση θεματολογίας:
- Επαναπροσδιορίζει τη χρήση του ψαριού στη σύγχρονη κουζίνα .
- Εστιάζει στη μηδενική σπατάλη και στη βιωσιμότητα.
- Συνδυάζει τεχνική ακρίβεια με δημιουργικότητα και διατροφική ισορροπία.
- Τεχνικές κοπής και διαχείρισης ολόκληρου του ψαριού.
- Δημιουργία πιάτων με χρήση όλων των μερών.
- Συνταγές με έμφαση σε εποχικά και τοπικά υλικά.
- Συμβουλές ενσωμάτωσης της φιλοσοφίας Fin to Gill σε επαγγελματικά μενού.
Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση
Με τη συμμετοχή σας θα αποκτήσετε πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα στην κουζίνα σας:
- Κατανόηση και εφαρμογή τεχνικών κοπής για κάθε μέρος του ψαριού, αξιοποιώντας πλήρως τα υλικά.
- Δημιουργία πιάτων με έντονο εποχικό και τοπικό χαρακτήρα.
- Ενίσχυση της δημιουργικότητας και μείωση του κόστους παραγωγής.
- Υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνης προσέγγισης στη γαστρονομία, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.
MEET YOUR CHEF: ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΟΣ

Ο Νίκος Ρούσσος είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του κολεγίου Deree και του
Institute of Culinary Education (ICE) στη Νέα Υόρκη, με σπουδές στις Culinary Arts & Restaurant Management.
Έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin για τη συμβολή του στην καθιέρωση της avant-garde ελληνικής κουζίνας,
μέσα από το εστιατόριο Funky Gourmet (Αθήνα, 2009-2019).
Είναι Executive Chef και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων OPSO (από το 2014) και kima (από το 2023) στο Λονδίνο.
Το OPSO αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό ενώ το kima ειδικεύεται
στα θαλασσινά, εισάγοντας τη φιλοσοφία Fin to Gill μέσα από δημιουργικά tasting menus.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου OPSO - A Modern Greek Cookbook (2024).
Έχει συμμετάσχει ως inspirational speaker σε σημαντικά διεθνή συνέδρια, όπως τα Gastromasa London, Future Menus UFS,
TEDx Athens και K*Inspiration της Καθημερινής.
Υπήρξε κριτής και μέντορας στο θεσμό S. Pellegrino Young Chef Academy και έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους
300 καλύτερους σεφ παγκοσμίως από το The Best Chefs in the World (2017).

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.
To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
- Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
- Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
- Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, 10:00 - 16:00
- Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025, 10:00 - 16:00
- Τόπος Διεξαγωγής: UNILEVER LOGISTICS Α.Ε., Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, Κηφισιά.
KEY COMPETENCIES
- Sustainable Development / Βιώσιμη ανάπτυξη
- Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
Σημαντικές Σημειώσεις
Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης
Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, διαμοιράζεται έντυπο συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τεχνικές
που θα παρουσιαστούν, στην ελληνική γλώσσα. Το υλικό αυτό λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός, τόσο κατά
τη διάρκεια της εκπαίδευσης όσο και ως εργαλείο αναφοράς για την εφαρμογή των γνώσεων στην επαγγελματική κουζίνα.
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας
Πολιτική Ακυρώσεων:
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ,
έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης,
το ΙΝΣΕΤΕ θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου.
Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά
δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.
ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ το οποίο
θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων,
αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει
το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.
Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής
του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email,
ουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.
Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου
διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό
στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.
Επικοινωνία

Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Fin to Gill. Αξιοποιώντας ολόκληρο το ψάρι. (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής

Συντονιστής
