Σεμινάρια
Xορτοφαγική κουζίνα - πρόταση υψηλής γαστρονομίας
Αθήνα 2 & 3 Δεκεμβρίου 2025 - Chef Παναγιώτης Γιακαλής
Σεμινάρια - Ελλάδα
Προφίλ Συμμετεχόντων.
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs,
άτομα στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης,
καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον
τομέα των τροφίμων.
Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος
Ένα πρωτοποριακό 2-ήμερο Demonstration εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα,
στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2025, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ και την Gastronomy Essentials.
Ο βραβευμένος Chef Παναγιώτης Γιακαλής επιστρέφει με μια νέα θεματική εκπαιδευτική εμπειρία, αφιερωμένη στη
σύγχρονη vegetarian κουζίνα.
Με βαθιά γνώση, δημιουργικότητα και ουσιαστική σύνδεση με τη γη και τους καρπούς της, ο σεφ παρουσιάζει σύγχρονες
τεχνικές και εμπνευσμένες ιδέες που αναδεικνύουν τη χορτοφαγική μαγειρική όχι ως περιορισμό,
αλλά ως πεδίο ελευθερίας, γεύσης και καινοτομίας.
Από τη φάρμα μέχρι το τραπέζι, η εκπαίδευση αναδεικνύει τη σημασία της εποχικότητας, της αισθητικής του πιάτου και της
βιωσιμότητας, δίνοντας νέα διάσταση στη φυτική κουζίνα.
Μέσα από βιωματική μάθηση, πλούσιο διάλογο και δημιουργικές εφαρμογές, οι επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν
θα εμπλουτίσουν το ρεπερτόριό τους με πρακτικά εργαλεία και γαστρονομική έμπνευση, ενισχύοντας την ικανότητά τους
να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της εστίασης.
Ανάλυση θεματολογίας:
- Δημιουργική προσέγγιση στη σύγχρονη vegetarian κουζίνα .
- Συνδυασμοί υλικών με έμφαση στη γευστική ισορροπία .
- Τεχνικές ανάδειξης της υφής και του umami στις χορτοφαγικές συνταγές .
- Σύνδεση με την εποχικότητα και τις τοπικές πρώτες ύλες .
- Δημιουργία πιάτων με χρήση όλων των μερών.
- Παρουσίαση πιάτων με υψηλή αισθητική και fine dining αισθητική .
- Πρακτικές βιωσιμότητας και zero waste στη φυτική γαστρονομία .
Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση
Με τη συμμετοχή σας θα αποκτήσετε πρακτικά εργαλεία και έμπνευση για τη δημιουργία σύγχρονων vegetarian προτάσεων με υψηλή γαστρονομική αξία:
- Εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και δημιουργικών ιδεών που αναδεικνύουν τη χορτοφαγική κουζίνα ως πεδίο ελευθερίας και καινοτομίας.
- Εμβάθυνση στη σημασία της εποχικότητας, της βιωσιμότητας και της αισθητικής παρουσίασης του πιάτου..
- Βιωματική μάθηση και πλούσιος διάλογος που ενισχύουν την επαγγελματική δημιουργικότητα.
- Εμπλουτισμός του ρεπερτορίου με νέες προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της εστίασης.

MEET YOUR CHEF: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ

Ο Παναγιώτης Γιακαλής είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες σεφ της γενιάς του,
με πολυετή εμπειρία στην υψηλή γαστρονομία και σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Γεννημένος στη Μυτιλήνη, μεγάλωσε με τα αρώματα και τις μνήμες του καφενείου του πατέρα του στους
Αμπελοκήπους της Αθήνας, εμπειρίες που διαμόρφωσαν νωρίς τη βαθιά του σχέση με την παράδοση, τη γεύση και τη φιλοξενία.
Η επαγγελματική του πορεία τον οδήγησε σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Σπονδή στην
Αθήνα και το Trussardi alla Scala στο Μιλάνο, και τα δύο βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin,
καθώς και το θρυλικό Bristol στο Παρίσι με τρία αστέρια Michelin.
Η μακρά θητεία του σε κουζίνες διεθνούς κύρους τον εξόπλισε με τεχνική αρτιότητα,
βαθιά γνώση των υλικών και μια γαστρονομική φιλοσοφία που σέβεται το περιβάλλον και την εποχικότητα.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Παναγιώτης Γιακαλής είναι executive chef του The Margi στη Βουλιαγμένη,
επιβλέποντας τα εστιατόρια Malabar και Patio, τα οποία έχουν βραβευτεί με Toques d’Or
στους Χρυσούς Σκούφους.
Υπό τη δική του επιμέλεια, τα εστιατόρια υιοθέτησαν τη φιλοσοφία του farm-to-table, αξιοποιώντας καθημερινά τα προϊόντα της
ιδιόκτητης The Margi Farm, ενός κτήματος 20 στρεμμάτων στα Καλύβια Αττικής που λειτουργεί υπό την εποπτεία του σεφ.
Ο ίδιος εμπλέκεται άμεσα στη διαδικασία παραγωγής, από την επιλογή των καλλιεργειών μέχρι τον
καθορισμό των μενού. Παρακολουθεί από κοντά τις εποχιακές αλλαγές, εργάζεται στενά με τους ανθρώπους της
φάρμας και συνδιαμορφώνει το περιεχόμενο της κουζίνας με σεβασμό στο χώμα, την πρώτη ύλη και τον κύκλο της φύσης.
Σήμερα, η φάρμα προμηθεύει τα εστιατόρια με βιολογικά λαχανικά, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και
αποστάγματα - όλα στοιχεία που ενσωματώνονται δημιουργικά στις συνθέσεις του.
Η αναγνώριση του έργου και της συνέπειάς του κορυφώθηκε πρόσφατα, όταν ο Παναγιώτης Γιακαλής
τιμήθηκε με τον τίτλο Chef της Χρονιάς από τα FNL Awards, μια διάκριση που επιβεβαιώνει την
ηγετική του θέση στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομική σκηνή.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.
To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
- Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
- Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
- Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025, 10:00 - 16:00
- Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, 10:00 - 16:00
- Τόπος Διεξαγωγής: ΟΛΟΝ Events, Κασσάνδρας 11, Αθήνα 104 47 Βοτανικός.
KEY COMPETENCIES
- Sustainable Development / Βιώσιμη ανάπτυξη
- Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
Σημαντικές Σημειώσεις
Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης
Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, διαμοιράζεται έντυπο συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τεχνικές
που θα παρουσιαστούν, στην ελληνική γλώσσα. Το υλικό αυτό λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός, τόσο κατά
τη διάρκεια της εκπαίδευσης όσο και ως εργαλείο αναφοράς για την εφαρμογή των γνώσεων στην επαγγελματική κουζίνα.
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας
Πολιτική Ακυρώσεων:
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ,
έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης,
το ΙΝΣΕΤΕ θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου.
Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων, αλλιώς η επιχείρηση θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά
δεν ολοκληρώσει το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.
ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο σεμινάριο, πρέπει να ενημερώσει το ΙΝΣΕΤΕ το οποίο
θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του σεμιναρίου. Εάν βρεθεί αντικαταστάτης θα γίνει επιστροφή χρημάτων,
αλλιώς ο συμμετέχων θα χρεωθεί το 100% του ποσού συμμετοχής.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν εμφανιστεί στο σεμινάριο καθώς και αν ο εκπαιδευόμενος ξεκινήσει αλλά δεν ολοκληρώσει
το σεμινάριο θα γίνεται χρέωση του 100% της συμμετοχής.
Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας, της ώρας και του χώρου διεξαγωγής
του σεμιναρίου, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email,
ουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.
Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συμμετέχοντα μετά από την αλλαγή της ημερομηνίας, της ώρας ή του χώρου
διεξαγωγής του σεμιναρίου, ή σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου θα επιστραφεί στο ακέραιο το ποσό
στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πληρωμή.
Επικοινωνία

Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Η χορτοφαγική κουζίνα ως δημιουργική πρόταση υψηλής γαστρονομίας. (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής

Συντονιστής
