Σεμινάρια
One Bread Project.
Αξιοποίηση Χρόνων & Πόρων για Premium Αρτοποιία με Μία Βασική Ζύμη
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Προφίλ Συμμετεχόντων.
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Αρτοποιούς, Pastry Chefs, Chefs,
Sous Chefs, Consulting Chefs, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης,
καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές
αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.
Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος
Ο πλέον ανερχόμενος και γνωστός σε όλους για τις πολύτιμες γνώσεις του πάνω στον
αρτοποιία, bakery chef Χάρης Παπαλίτσας παρουσιάζει ένα μοναδικό 2-ήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ & την Gastronomy Essentials, στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2025.
Σε μια εποχή όπου η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στον ευρύτερο τομέα της
εστίασης δημιουργούν συνεχείς προκλήσεις, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται σε σύγχρονες
τεχνικές αρτοπαρασκευής που προσφέρουν ευελιξία, ταχύτητα και υψηλή ποιότητα.
Μέσα από την αξιοποίηση μιας κοινής βάσης ζύμης και την εφαρμογή διαφορετικών παραλλαγών, παρουσιάζονται
πρακτικοί τρόποι παραγωγής premium προϊόντων με περιορισμένους πόρους - τόσο σε επίπεδο πρώτων υλών όσο και ανθρώπινου δυναμικού.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση επιτρέπει την απλοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, μειώνει τις ανάγκες σε
προσωπικό και ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα κάθε επιχείρησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες από αρτοποιεία, αρτοζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και ξενοδοχειακές
μονάδες, και στοχεύει στην ενίσχυση της τεχνικής τους κατάρτισης. Κατά την ολοκλήρωσή του, οι επαγγελματίες που
θα το παρακολουθήσουν θα έχουν εξοικειωθεί με μεθόδους παρασκευής ζυμών αργής ωρίμανσης, θα γνωρίζουν
τα στάδια της διαδικασίας και θα είναι σε θέση να εντάξουν άμεσα τις νέες γνώσεις στην παραγωγική τους καθημερινότητα.
Ανάλυση θεματολογίας:
- Τεχνολογία Προζυμιού.
- Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αλεύρων.
- Τεχνικές Ωρίμανσης.
- Τεχνικές Ζυμώματος.
- Τεχνικές Ψησίματος.
- Τεχνικές Διακόσμησης.
- Σωστός Συνδυασμός Υλικών.
- Μέθοδος πρόψησης.
- Σωστό ψήσιμο - κρύωμα.
Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση
Με τη συμμετοχή σας θα αναπτύξετε τεχνικές δεξιότητες και πρακτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αρτοπαρασκευής:
- Εκμάθηση σύγχρονων τεχνικών που προσφέρουν ευελιξία, ταχύτητα και υψηλή ποιότητα στην παραγωγή.
- Αξιοποίηση κοινής βάσης ζύμης με διαφορετικές παραλλαγές για premium προϊόντα, με περιορισμένους πόρους.
- Απλοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, μείωση των αναγκών σε προσωπικό και ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας.
- Εξοικείωση με μεθόδους παρασκευής ζυμών αργής ωρίμανσης και κατανόηση όλων των σταδίων της διαδικασίας. \
- Δυνατότητα άμεσης εφαρμογής των νέων γνώσεων στην καθημερινή λειτουργία αρτοποιείων, αρτοζαχαροπλαστείων, εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδω.
MEET YOUR CHEF: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ

Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της αρτοποιίας τα έκανε από νεαρή ηλικία στον οικογενειακό ξυλόφουρνο.
Σπούδασε Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική στο Ινστιτούτο Le Gourmet στον Βόλο, από το οποίο αποφοίτησε το 2014.
Στη συνέχεια, έλαβε εκπαίδευση στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας στη Βαρκελώνη (Gremi de Flequers de Barcelona),
στη Σχολή Αρτοποιών στη Μαδρίτη (ASEMPAN) και μαθήτευσε δίπλα σε διεθνώς γνωστούς αρτοποιούς.
Από το 2017, είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Αρτοποιίας Ελλάδας.
Το 2018, συμμετείχε σε διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.
Το 2019, εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας, από τις εκδόσεις
Gastronomy Essentials, στο οποίο παρουσιάζει αναλυτικά συνταγές και τεχνικές, με στόχο να συμβάλει
στην εξέλιξη της αρτοποιίας και να βοηθήσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες να εντρυφήσουν στην τέχνη αυτή.
Τέλη του 2024, η εκδοτική προχώρησε στην τρίτη επανεκτύπωση του βιβλίου.
Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις για μεγάλες εταιρείες του κλάδου,
έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ελληνικές και κυπριακές εταιρείες, έχει διεξαγάγει εργαστήρ
ια
αρτοποιίας και έχει διδάξει Αρτοποιία σε ιδιωτικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης.
Ο Χάρης Παπαλίτσας, μαζί με τον Δημήτρη Φραγκογιάννη, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό
αρτοποιίας IBA UIBC Bakers Cup 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Στην πρώτη τους συμμετοχή,
η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 12 χώρες. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν Ο κόσμος των ζώων,
με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν αρτοσκευάσματα εμπνευσμένα από τη φύση.
Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο της ελληνικής αρτοποιίας στη διεθνή σκηνή.
Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με το όνομα PETRA.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.
To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Διάρκεια: 2 ημέρες / 10 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Online
- Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
- Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
- Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025, 15:00 - 20:00
- Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025, 15:00 - 20:00
KEY COMPETENCIES
- Sustainable Development / Βιώσιμη ανάπτυξη
- Technology Savvy / Γνώστης της Τεχνολογίας
Σημαντικές Σημειώσεις
Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης
Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές
και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και
παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
ONLINE
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω
της πλατφόρμας ZOOM.
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία

Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
One Bread Project. (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής

Συντονιστής
