Σεμινάρια

Classics with a Twist

Online εκπαίδευση 11 & 12 Δεκεμβρίου 2025 - Pastry Chef Jordi Puigvert

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Classics with a Twist

Η νέα ματιά στα διαχρονικά γλυκά.

Προφίλ Συμμετεχόντων.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος

Μία μοναδική 2-ήμερη online εκπαίδευση με τον διεθνούς φήμης Ισπανό Pastry Chef Jordi Puigvert, έρχεται στις 11 & 12 Δεκεμβρίου 2025, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ & την Gastronomy Essentials.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο Jordi Puigvert επαναπροσεγγίζει τις κλασικές συνταγές της γαλλικής και ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης τεχνικής, της καινοτομίας και της δημιουργικής έκφρασης.

Με βαθιά γνώση των υλικών, των υφών και της συμπεριφοράς τους κατά την παρασκευή, παρουσιάζει γλυκές προτάσεις που συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με την εξέλιξη, προσφέροντας φρέσκια ματιά σε διαχρονικά επιδόρπια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ζαχαροπλαστικής, ανεξαρτήτως πλαισίου - είτε εργάζονται σε ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, είτε δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.

Η θεματολογία είναι σχεδιασμένη για να εμπνεύσει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα όσων επιθυμούν να εξελίξουν την τεχνική τους, να ενσωματώσουν σύγχρονες μεθόδους και να δώσουν νέα πνοή σε παραδοσιακές γεύσεις.

Ανάλυση θεματολογίας:

  • Επαναπροσδιορισμός κλασικών συνταγών με μοντέρνα αισθητική.
  • Χρήση σύγχρονων τεχνικών και υλικών με σεβασμό στην παράδοση.
  • Νέες υφές, αρώματα και ισορροπίες σε διαχρονικά επιδόρπια.
  • Παραδείγματα εφαρμογής για boutique hotels, εστιατόρια και patisseries.
  • Ιδέες για δημιουργικό twist, χωρίς να χάνεται η αυθεντική ταυτότητα.

Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση

Με τη συμμετοχή σας θα εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας δεξιότητες και θα αποκτήσετε έμπνευση για τη δημιουργία σύγχρονων γλυκών με βάση την παράδοση και την καινοτομία:

  • Νέα προσέγγιση στις κλασικές συνταγές της γαλλικής και ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης τεχνικής και δημιουργικότητας.
  • Βαθύτερη κατανόηση των υλικών, των υφών και της συμπεριφοράς τους κατά την παρασκευή.
  • Δημιουργία επιδορπίων που συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τη σύγχρονη εξέλιξη.
  • Έμπνευση και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της τεχνικής εξέλιξης.
  • \
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης σύγχρονων μεθόδων σε διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα (ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εστίαση).

MEET YOUR CHEF: JORDI PUIGVERT

JORDI PUIGVERT

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του, τη συγγραφή του βιβλίου EVOLUTION και διατηρώντας έναν βαθύ σεβασμό στην παράδοση, ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert, έχει αναπτύξει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες καινοτόμες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.

Οι τρεις επαγγελματικές γραμμές στον χώρο της εργασίας του:

  • ως τεχνικός στην έρευνα νέων εφαρμογών για συστατικά για μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις (Sosa ingredients, Michel Cluizel chocolates, Sicoly, La Rose Noire κ.α.)
  • διδακτική εμπειρία στη Σχολή Ξενοδοχειακών σπουδών στη Χιρόνα (School of Hospitality στη Girona)
  • ως επικεφαλής της δικής του διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Sweet’n Go.

... του έδωσαν τις γνώσεις για να κάνει μία αυστηρή μελέτη πάνω στις διαδικασίες των συνταγών στην κλασική ζύμη.

Μία από τις μεγάλες εμμονές του, είναι η εξεύρεση εφαρμογών για τη νέα γενιά συστατικών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, για την απλούστευση και τη βελτίωση των δημιουργικών διαδικασιών, καθώς και για τη συντήρηση των βασικών συστατικών όπως μαρέγκες, μους, πηκτώματα κλπ.

Μία άλλη μεγάλη του εμμονή, η οποία πιθανώς έχει τις ρίζες της στον χρόνο που πέρασε ως Head Chef στο Espai Sucre Restaurant and Dessert School, είναι η συμπερίληψη των καλύτερων συνδυασμών γεύσεων σε όλα τα είδη επιδορπίων.

Επίσης, διδάσκει περιστασιακά ως καθηγητής στη σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης Barcelona Pastry school (EPGB), στη Le Cordon Bleu Bangkok και στο Basque Culinary Center, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.


ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.

To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Classics with a Twist

  • Διάρκεια: 2 ημέρες / 10 ώρες.
  • Τύπος εκπαίδευσης: Online
  • Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
  • Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
    • Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025, 15:00 - 20:00
    • Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, 15:00 - 20:00

KEY COMPETENCIES

  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
  • Technology Savvy / Γνώστης της Τεχνολογίας

Σημαντικές Σημειώσεις


Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης

Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.


Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


ONLINE

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε:


  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.


Επικοινωνία


Classics with a Twist

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Classics with a Twist. (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Classics with a Twist

Συντονιστής

Classics with a Twist