Σεμινάρια
Street Food Evolution
Ecole Ducasse - Chef Julian Mercier (Δ/ντης εκπαίδευσης).
Σεμινάρια - Ελλάδα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5 & 6 Φεβρουαρίου 2026 ? DEMONSTRATION
Ένα σύγχρονο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη
δημιουργική εξέλιξη του street food, σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης
Ecole Ducasse.
Με εισηγητή τον έμπειρο Γάλλο Executive Chef Julian Mercier,
Διευθυντή εκπαίδευσης της σχολής, το πρόγραμμα επικεντρώνεται
στις νέες τάσεις, τις τεχνικές και τις γευστικές προσεγγίσεις που διαμορφώνουν
το σύγχρονο street food, τόσο σε διεθνές όσο και σε ελληνικό επίπεδο.
Το street food δεν αποτελεί, πλέον, απλώς μια γρήγορη λύση· είναι μία από τις πιο δυναμικές και
δημιουργικές εκφράσεις της σύγχρονης κουζίνας.
Από το comfort food μέχρι τα casual gourmet concepts, οι επαγγελματίες καλούνται σήμερα να προσφέρουν
πιάτα με ταυτότητα, ένταση γεύσης, σωστή τεχνική και άρτια παρουσίαση.
Σε αυτό το διήμερο, τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα ανακαλύψουν πώς η φιλοσοφία της Ecole Ducasse αναβαθμίζει
το street food σε μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, αποτελώντας ιδανικό εργαλείο
για όσους θέλουν να εξελίξουν τα μενού και τις επιχειρήσεις τους.
Ανάλυση θεματολογίας
- Συνταγές επιλεγμένες για την εξερεύνηση νέων τάσεων στο gourmet και δημιουργικό street food.
- Ανακάλυψη & επαναπροσδιορισμός εμβληματικών street food από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
- Συνδυασμός παράδοσης & τεχνολογίας, με σύγχρονες μαγειρικές και τεχνικές παρουσίασης.
- Δημιουργία καινοτόμων, casual συνταγών με έντονη γεύση και μοντέρνα αισθητική.
- Αποδοτικές μέθοδοι παραγωγής προσαρμοσμένες σε κουζίνες υψηλού όγκου & γρήγορης ροής.
- Ενσωμάτωση τοπικών, υγιεινών & βιώσιμων υλικών σε σύγχρονες δημιουργίες.
- Σχεδιασμός trendy street food concepts που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σημερινού καταναλωτή.
Eισηγητής: Exec. Chef Julian Mercier
Ο Julian Mercier είναι Executive Chef και Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ecole Ducasse, μεταφέροντας στους
σπουδαστές τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του Alain Ducasse.
Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο ως commis chef στο Spoon Sanderson και μέσα σε σύντομο διάστημα
εξελίχθηκε σε Junior Sous-Chef.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως Sous-Chef σε εστιατόρια με αστέρι Michelin στο Μονακό και την Ελβετία,
ενώ συμμετείχε σε openings εστιατορίων Ducasse στην Τυνησία και το Ντουμπάι.
Επέστρεψε στη Γαλλία ως Executive Sous-Chef στο Hotel Royal Monceau-Raffles και αργότερα
ανέλαβε Executive Chef στο Lafayette Gourmet.
Με 15 χρόνια εμπειρίας στο δίκτυο Ducasse, θεωρείται ιδανικός πρέσβης για την εκπαίδευση των σεφ του αύριο.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 12 ώρες
- ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Θεσσαλονίκη
- ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: THE MET Hotel - 26ης Οκτωβρίου 48, 546 27 Θεσσαλονίκη
- ΤΥΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Demonstration με γευστική δοκιμή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
- Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, 10:00 - 16:00
- Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, 10:00 - 16:00
Κόστος συμμετοχής: 250€ για Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Street Food Evolution - (eventora.com)

Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργάνωση
Συντονισμός
Με την υποστήριξη

