Σεμινάρια
Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά ΙΙ
Από Μάγειρα για Μάγειρες. Chef Ιωσήφ Συκιανάκης.
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Online Εκπαίδευση 9 & 10 Φεβρουαρίου 2026
Προφίλ Συμμετεχόντων
Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs, άτομα στη θέση Α' Μάγειρα,
Ζαχαροπλάστες, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς
και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα
των τροφίμων.
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ύστερα από την ανάγκη
που δημιουργήθηκε στα εστιατόρια, που δεν έχουν ζαχαροπλάστη, να
αντικαταστήσουν τα έτοιμα γλυκά, παρασκευάζοντας τα δικά τους.
Τα γλυκά που θα παρουσιαστούν, θα είναι εύγευστα και
ευπαρουσίαστα, χωρίς σύνθετες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.
Με το πέρας του σεμιναρίου, τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους,
αποκτώντας πρόσβαση σε μία γκάμα γλυκών για 2-3 μενού εστιατορίων.
Επίσης, θα μπορούν να επιλέξουν κάποια από τα υπόλοιπα γλυκά, τα οποία θα μπορούν να τα παρουσιάσουν ή να τα ανακυκλώνουν,
σε επετειακά μενού π.χ. Χριστούγεννα, Αγίου Βαλεντίνου, Γιορτή της Γυναίκας κ.λπ.
Τέλος, τα γλυκά θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν, όχι μόνο σε a la carte εστιατόρια, αλλά και σε catering.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Casual «μαγειρικά γλυκά», ιδανικά για comfort εστιατόρια
- Παρασκευές με απλά και καθημερινά υλικά του εμπορίου
- Free style παρουσίαση
- Χαμηλό food cost και labour cost
- Γρήγορες παρασκευές
- Διαφορετικά γλυκά
- Παρασκευές χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό από εκείνον ενός εστιατορίου
- Προετοιμασία & a la carte στήσιμο.
MEET YOUR CHEF: Chef Ιωσήφ Συκιανάκης
Ο Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε ως pastry chef.
Σε ηλικία 26 ετών συνεργάστηκε με το Μπαρμπαρόσα στην Πάρο και συνέχισε στο Παρίσι στην κουζίνα του Alain Ducasse.
Εκεί εκπαιδεύτηκε στο Le Centre de Formation Alain Ducasse σε sous-vide και ψάρια, ενώ εργάστηκε σε εστιατόρια
όπως Hotel Costes, Plaza Athenee, L’Atelier de Joel Robuchon και Le Taillevent (2 αστέρια Michelin).
Σήμερα διαχειρίζεται το Cooking Cube Catering στη Μύκονο, είναι σύμβουλος σε εστιατόρια όπως Amigos,
Forty Astir Beach και Nerai Νέας Υόρκης, και συμμετέχει στο Ίδρυμα James Beard,
προωθώντας τη γαστρονομία ως διαρκές ταξίδι μάθησης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Διάρκεια; 2 ημέρες / 10 ώρες.
- Τύπος Προγράμματος: Online
- Ημερομηνίες Υλοποίησης:
- Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026, 15:00 - 20:00
- Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026, 15:00 - 20:00
KEY COMPETENCIES
- Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
- Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Σημαντικές Σημειώσεις
Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης
Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο
με όλες τις συνταγές και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο.
Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση
και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Online
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί
μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα,
είναι απαραίτητο να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας.
- Το μικρόφωνο σας.
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά ΙΙ - (eventora.com)

Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής
Συνδιοργάνωση

