Σεμινάρια
Seacuterie - Θαλασσινά Αλλαντικά
Chef Γρηγόρης Χέλμης. Λευκωσία 17 & 18 Μαρτίου 2022
Σεμινάρια - Κύπρος
Ένα μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη
Κύπρο - Λευκωσία, στις 17 & 18 Μαρτίου 2022, για επαγγελματίες του κλάδου
της εστίασης, όπου ο Chef Γρηγόρης Χέλμης, θα παρουσιάσει τις
Βασικές αρχές Θαλασσινών Αλλαντικών (SEACUTERIE).
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην εκπαιδευτική κουζίνα της
Mitsios Trading, στο Δάλι της Λευκωσίας και θα έχει
διάρκει 2 ημερών (6 ώρες/ημέρα - 12 ώρες εκπαίδευση).
Το πρόγραμμα, έχει ως στόχο, να αναλύσει τους τρόπους ωρίμανσης, πάστωσης και την δημιουργία αλλαντικών απο ψάρια,
καθώς και να εντοπίσει τις διαφορές τους απο τα αντίστοιχα εδέσματα που παρασκευάζονται από κρέας.
Θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι χειρισμού διαφόρων ψαριών , μεγάλων και μικρών, λευκών και λιπαρών.
Θα παρουσιαστούν τεχνικες dry aging, αλλαντικά, σαλάμια και λουκάνικα απο ψάρι, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας.
Ενα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραδοσιακό αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονο που σκοπός του είναι η μοντέρνα προσέγγιση στο θέμα Ψάρι.
Θεματολογία που θα αναλυθεί
- Εξοπλισμός, συνθήκες και εργαλεία ωρίμανσης
- Το ψάρι με την μέθοδο του dry aging
- Παραδοσιακές τεχνικές αλίπαστων
- Μοντέρνες τεχνικές αλίπαστων
- Σαλάμια ψαριών
- Λουκάνικα ψαριών
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τον Chef, καθώς και αναλυτικό booklet, με όλες τις συνταγές αλλά και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Χαρακτηριστικά Προγράμματος
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 17 - 18 Μαρτίου 2022
Ώρες Διεξαγωγής 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
Χώρος προγράμματος: Mitsios Trading ltd. - Τέφκρου Ανθία 70 - Βιομηχανική περιοχή - Δάλι - Λευκωσία
Κόστος Συμμετοχής: 350 €
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Γρηγόρης Χέλμης
Ο Γρηγόρης Χέλμης ξεκίνησε το 1989 στο Athenaum Intercontinental,
έως και το 2002 όπου και ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.
Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel,
στήνοντας παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο
από το πόστο του executive chef της σχολής.
Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της αλυσίδας.
Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις
και project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα
Downvillage (μαύρο σκόρδο).
Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο Μάυρο σκόρδο και την ανάπτυξη των προιοντων του ,
καθώς και στο δικό του τσιπουράδικο (ΜεΖεν, Βόλος - Θεσσαλονική), όπου εξειδικεύεται στο κομμάτι των παραδοσιακών παστών
και αλίπαστων, αλλά και μοντέρνων αλλαντικών απο κρέας και ψάρι.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
14 & 15 Μαρτίου - MEDITERRANEAN - MIDDLE EAST CUISINE - Chef Ανδρέας Ανδρέου
17 & 18 Μαρτίου - SEACUTERIE - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ - Chef Γρηγόρης Χέλμης
Τελικό κόστος πριν την έκπτωση: 700€
Τελικό κόστος με την έκπτωση : 560€ (VAT included)
Ισχύει και για εταιρίες που επιθυμούν να στείλουν 2 διαφορετικούς εργαζομένους τους - έναν στο κάθε πρόγραμμα - αλλά με ένα τιμολόγιο
Διοργανωτής
Χρυσός Χορηγός
Επικοινωνία
Για συμμετοχές συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω και στις
Παρατηρήσεις παρακαλώ σημειώστε τα στοιχεία τιμολογίου αν συμμετέχετε σαν
επιχείρηση καθώς και το αν θα παρακολουθήσετε και τα 2 προγράμματα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION