Σεμινάρια
Less sugar, Less fat & Vegan Deserts
Pastry Chef Jordi Puigvert. Λευκωσία 17 & 18 Νοεμβρίου 2022
Σεμινάρια - Κύπρος
Θέλετε να νιώσετε περισσότερο σίγουροι για το πώς θα χρησιμοποιήσετε
τα υλικά της νέας εποχής της ζαχαροπλαστικής;
Θέλετε να παρασκευάσετε τις δικές σας υγιεινές συνταγές;
Εάν ναι, τότε αυτό το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η τέλεια ευκαιρία
για να αυξήσετε τις γνώσεις σας και να βελτιώσετε τις
δεξιότητές σας στη ζαχαροπλαστική.
Θα μάθετε για το πώς μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μιας μεγάλης γκάμας τεχνικών προϊόντων,
εκείνα τα οποία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε φυτικές παρασκευές, αλλά και παρασκευές με
χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και με λιγότερες θερμίδες.
Τα υλικά που θα παρουσιαστούν για την επίτευξη των παραπάνω συνταγών, θα είναι χωρισμένα στις εξής κατηγορίες:
- Πηκτίνες και πηκτωματοποιητές
- Ίνες.
- Υποκατάστατα ζάχαρης, όπως οι ζαχαρίνες.
- Γαλακτωματοποιητές.
- Πυκνωτικά και άμυλα.
Το μάθημα θα χωριστεί σε δύο μέρη
- Θεωρητικό μέρος, όπου μία μεγάλη γκάμα τεχνικών συστατικών θα αναλυθεί σε βάθος (προέλευση του συστατικού, τεχνικές ιδιότητες, σε ποια οικογένεια συστατικών ανήκουν, σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί κάθε συστατικό και ο λόγος για τον οποίο αφορούν τις συνταγές που θα έκανε).
- Πρακτικό μέρος: Διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών ζαχαροπλαστικής και επιδορπίων (διαφορετικές συνταγές).
Στόχος μαθήματος
- Να παρασκευάζονται πιο υγιεινά και ελαφριά είδη ζαχαροπλαστικής. Έτσι με λιγότερο ποσοστό ζάχαρης και λιπαρών, θα διατηρούνται τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα σταθερά
- Τεχνικές συμβουλές και συνταγές Vegan
- Εκμάθηση του πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συστατικά του θεωρητικού μέρους (ίνες, πρωτεΐνες, πηκτωματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά κ.λπ.).
Θα αναλυθούν οι ιδιότητες όλων των παραπάνω υλικών, οι ποσότητες αλλά και η συχνότητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Θα παρασκευαστούν συνταγές, ώστε να κατανοηθεί η σωστή χρήση των προϊόντων.
Επίσης, στη διάρκεια του μαθήματος θα παρουσιαστούν υγιεινές συνταγές με φυτικά υλικά, όπως μους, κρέμες, παντεσπάνια, γλάσα, κρεμώδης υφές, παγωτά, σορμπέ κ.α.
Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα υπάρξει γευστική δοκιμή.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τον Chef, καθώς και αναλυτικό booklet, με όλες τις συνταγές αλλά και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17 - 18 Νοεμβρίου
Ώρες προγράμματος: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
Χώρος προγράμματος: MITSIOS TRADING Ltd. - Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Γλώσσα προγράμματος: Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά
Τύπος προγράμματος Demonstration με γευστική δοκιμή
Κόστος προγράμματος 350€
MEET YOUR CHEF: Jordi Puigvert
Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του, τη συγγραφή του βιβλίου EVOLUTION και διατηρώντας ένα βαθύ σεβασμό στην παράδοση,
ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert, έχει αναπτύξει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες καινοτόμες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.
Οι τρεις επαγγελματικές γραμμές στο χώρο της εργασίας του:
- ως τεχνικός στην έρευνα νέων εφαρμογών για συστατικά για μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις (Sosa ingredients, Michel Cluizel chocolates, Sicoly, La Rose Noire κ.α.)
- διδακτική εμπειρία στη Σχολή Ξενοδοχειακών σπουδών στη Χιρόνα (School of Hospitality στη Girona)
- ως επικεφαλής της δικής του διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Sweet'n Go
Του έδωσαν τις γνώσεις για να κάνει μία αυστηρή μελέτη πάνω στις διαδικασίες των συνταγών στην κλασική ζύμη.
Μία από τις μεγάλες εμμονές του, είναι η εξεύρεση εφαρμογών για τη νέα γενιά συστατικών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής,
για την απλούστευση και τη βελτίωση των δημιουργικών διαδικασιών, καθώς και για τη συντήρηση των βασικών συστατικών όπως μαρέγκες, μους, πηκτώματα κλπ.
Μία άλλη μεγάλη του εμμονή, η οποία πιθανώς έχει τις ρίζες της στο χρόνο που πέρασε ως Head Chef στο
Espai Sucre Restaurant and Dessert School είναι η συμπερίληψη των καλύτερων συνδυασμών γεύσεων σε όλα τα είδη επιδορπίων.
Επίσης, διδάσκει περιστασιακά ως καθηγητής στη σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης Barcelona Pastry school (EPGB),
στη Le Cordon Bleu Bangkok και στο Basque Culinary Center, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.
VIDEO
Εταιρίες Χορηγοί
MITSIOS TRADING LTD
|
|
HADSON
|
|
PLANTY
|
|
AMAXULUS
|
|
FNA
|
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
MSG
|
|
Υπό την Αιγίδα
ΠΑΣΥΞΕ
|
Διοργανωτής
Gastronomy Essentials
|
INSPIRE YOUR PASSION
LINK Συμμετοχής
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
LESS SUGAR, LESS FAT & VEGAN DESSERTS (eventora.com)
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr