Σεμινάρια
Flavor Extraction & Neurogastronomy
"Τρώγωντας με τις Αισθήσεις". Chef Δημήτρης Κονταράτος
Σεμινάρια - Κύπρος
Ένα μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία, στις
14 & 15 Νοεμβρίου 2022, για επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης,
όπου ο Chef Δημήτρης Κονταράτος, θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα
Flavor extraction & Neurogastronomy.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην εκπαιδευτική κουζίνα της Mitsios Trading, στο Δάλι της Λευκωσίας και θα έχει
διάρκεια 2 ημερών (6 ώρες/ημέρα - 12 ώρες εκπαίδευση).
Ένα πρόγραμμα με ολιστική γαστρονομική προσέγγιση στη δημιουργία αλλά και ενίσχυση της γεύσης, αφού προηγείται η ερευνητική,
πειραματική και επιστημονική μελέτη των πρώτων υλών, επιτυγχάνοντας αρμονικά σε κάθε παρασκευή την απόλυτη Ευγευστία - UMAMI.
Θεματολογία
- Εισαγωγή στη Neurogastronomy
- Τι είναι γεύση
- Τρώγοντας με τις αισθήσεις
- Πώς η εκχύλιση επηρεάζει τη γεύση
- Η γευστική ενίσχυση με τη χρήση ζυμούμενων
- Ζωμοί παραγόμενοι με Ocoo, Sous Vide, Χύτρα ταχύτητας, Φούρνο, Μαντεμένια σκεύη
- Πώς ρυθμίζουμε τη γεύση
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τον Chef, καθώς και αναλυτικό booklet, με όλες τις συνταγές αλλά και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 - 15 Νοεμβρίου
Ώρες προγράμματος: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
Χώρος προγράμματος: MITSIOS TRADING Ltd. - Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Κόστος προγράμματος: 350 €
MEET YOUR CHEF - FOOD TECHNOLOGIST & R&D CHEF DIMITRIS KONTARATOS
ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
Discount 20% για παρακολούθηση και των δύο προγραμμάτων
Έκπτωση 20% θα έχουν όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα 2 προγράμματα:
- 9, 10 & 11 Νοεμβρίου - Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα - Μπαξεβάνης - Ντουνέτας
- 14 & 15 Νοεμβρίου - Flavor Extraction & Neurogastronomy - Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος
Για να λάβετε την έκπτωση του 20% αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο πρoγράμματα συμπληρώστε την Aίτησή Συμμετοχής που θα βρείτε στο παρακάτω link :
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα" & "FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, Τρώγοντας με τις αισθήσεις (eventora.com)
LINK Συμμετοχής
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY - Τρώγοντας με τις αισθήσεις (eventora.com)
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
Εταιρίες Χορηγοί
MITSIOS TRADING LTD
|
|
HADSON
|
|
PLANTY
|
|
AMAXULUS
|
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
MSG
|
|
Υπό την Αιγίδα
ΠΑΣΥΞΕ
|
Διοργανωτής
Gastronomy Essentials
|
INSPIRE YOUR PASSION