Σεμινάρια
Ελληνική & Κυπριακή Δημουργική Κουζίνα
Γιάννης Μπαξεβάνης, Μιχάλης Ντουνέτας. Λευκωσία 9, 10, 11 Νοεμβρίου 2022
Σεμινάρια - Κύπρος
Ένα μοναδικό τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, Κύπρο στις 9 - 11/11/2022.
Δύο μεγάλοι Έλληνες σεφ, ο
Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Μιχάλης Ντουνέτας,
θα βρεθούν στην Κύπρο για να ενώσουν τις γαστριμαργικές τους
ανησυχίες και να παρουσιάσουν ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
γεμάτο σύγχρονες δημιουργίες των δύο χωρών,
που θα αποτελέσει φόρο τιμής στη Μεσογειακή Διατροφή.
Η Ελληνική και Κυπριακή κουζίνα μέσα από την δημιουργική ματιά των δύο Chef, στα καλύτερα τους.
Ανακαλύψτε από την αρχή τις δύο αυτές κουζίνες που με τη βαθιά παράδοση και τα μοναδικά προιόντα τους, έχουν αναδείξει την γαστρονομική μας ταυτότητα.
Μία γευστική διαδρομή, κάτω από το πρίσμα 2 μεγάλων Ελλήνων σεφ, όπου θα αναγεννήσουν «ξεχασμένα» υλικά της ελληνικής και κυπριακής υπαίθρου και θα συνδυάσουν μοναδικές γεύσεις.
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακές συνταγές και των δύο χωρών, με νέες τεχνικές, οι οποίες θα δώσουν ένα ανανεωμένο γευστικό αποτύπωμα.
Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν:
- Παραδοσιακά προϊόντα των δύο χωρών και πώς αυτά μπορούν να ενισχύσουν το γευστικό αποτέλεσμα.
- Σωστή χρήση γηγενή βοτάνων και αρωματικών φυτών.
- Σωστή διαχείριση προϊόντων - εποχικότητα και εντοπιότητα.
- Ποιοτικός έλεγχος προϊόντων.
- Ανάλυση κινήτρων για υπεύθυνη προσέγγιση στη βιωσιμότητα και τη διασφάλιση των προϊόντων.
- Χρήση νέων τεχνικών μαγειρικής και τεχνολογίας για εμπλουτισμό της γεύσης και μείωση του κόστους παραγωγής.
- Σύγχρονος συνδυασμός παραδοσιακών γεύσεων.
- Πώς μπορούν οι παραδοσιακές συνταγές να παρουσιαστούν με δημιουργικό τρόπο, ώστε να ενταχτούν στο μενού Ξενοδοχείων και Εστιατορίων.
- Έξυπνες ιδέες για παρουσίαση των ίδιων συνταγών σε Buffet και σε a la carte μενού.
Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα υπάρξει γευστική δοκιμή.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τους Chef, καθώς και αναλυτικό booklet, με όλες τις συνταγές αλλά και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν, κατά τη διάρκεια του τριημέρου. .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9 - 11 Νοεμβρίου
Ώρες προγράμματος: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/18 ώρες σύνολο)
Χώρος προγράμματος: MITSIOS TRADING Ltd. - Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Κόστος προγράμματος: 400 €
MEET YOUR CHEF: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της
ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για
έξι χρόνια (1986-92), σε βραβευμένα εστιατόρια.
Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη
υπό την προεδρία της Ελλάδας, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary
Institute of America της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο και στην Ελβετία
στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες το φεστιβάλ
Ελληνικής Γαστρονομίας με εξαιρετική ανταπόκρισή τόσο από το κοινό όσο και
τα ελβετικά ΜΜΕ.
Είναι chef του πανέμορφου εστιατόριου ΑΡΚ στην Γλυφάδα και διευθύνει την
κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι.
Διευθύνει επίσης εκτός άλλων
εστιατορίων όπως το Ferryman στην Ελούντα, την κουζίνα των Ξενοδοχείων
6 Κλειδιά στο Πήλιο.
Ανεδείχθη δύο φορές Σεφ της Xρονιάς από τους αναγνώστες του περιοδικού Status.
Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο.
Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν Chef Ελπίδας του Μέλλοντος.
MEET YOUR CHEF: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
Καταγράφοντας τρεις και πλέον δεκαετίες επαγγελματικής πορείας στις κουζίνες,
ο Μιχάλης Ντουνέτας ανήκει στους πιο έμπειρους Έλληνες εκφραστές της μαγειρικής τέχνης.
Η προσεγμένη του οπτική με την οποία επενδύει τα concept που επιμελείται είναι εγγύηση για το
αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Η επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει δυνατές συνεργασίες με γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες και φημισμένα εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως
τα Ledra Marriott και Intercontinental της Αθήνας, το Intercontinental του Λουξεμβούργου,
το La Bargerie (2**Michelin),
Catrine (Μύκονος), Athens Golf (Γλυφάδα), Casa di Pasta (αλυσίδα 7 εστιατορίων),
Vive Mar, Baraonda, Διόνυσος by Acropolis κ.ά.
Το εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σεμινάρια ιταλικής και γαλλικής κουζίνας
(Σχολή Etoile Ιταλία, Σχολή Ritz, Alain Ducasse-Γαλλία) και ζαχαροπλαστικής (παρασκευές σοκολάτας στη
Valrhona - Γαλλία) ενώ έχει πιστοποιηθεί επίσημα από τη Valrhona για τις γνώσεις του στο κομμάτι της ζαχαροπλαστικής.
Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων Άρωμα Μεσογείου και Μade in Greece - που κυκλοφόρησε πρόσφατα-
ενώ συμμετέχει σε τακτική βάση ως εισηγητής σε σεμινάρια γαστρονομίας σε Ελλάδα εξωτερικό.
Έχει αναλάβει επίσης την γευστική επιμέλεια σε πολυσυζητημένους χώρους όπως
Soleto, El Convento Del Arte κ.ά ενώ έχει επίσης συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον όμιλο
VS Hospitality Group του Βλάση Σταθοκωστόπουλου ως σύμβουλος και Executive Chef κερδίζοντας χρυσούς σκούφους, βραβεία
ελληνικής κουζίνας και βραβεία gourmet.
Συνεχίζει την πολυετή καριέρα του ως συνεργάτης εταιρειών τροφίμων (Unilever, Agrino κ.λ.π.) ενώ είναι επίσης
καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στη σχολή Le Monde.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
Discount 20% για παρακολούθηση και των δύο προγραμμάτων
Έκπτωση 20% θα έχουν όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα 2 προγράμματα:
- 9, 10 & 11 Νοεμβρίου - Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα - Μπαξεβάνης - Ντουνέτας
- 14 & 15 Νοεμβρίου - Flavor Extraction & Neurogastronomy - Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος
Για να λάβετε την έκπτωση του 20% αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο πρoγράμματα συμπληρώστε την Aίτησή Συμμετοχής που θα βρείτε στο παρακάτω link :
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα" & "FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, Τρώγοντας με τις αισθήσεις (eventora.com)
LINK Συμμετοχής
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - Εξέλιξη και Βιωσιμότητα (eventora.com)
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
Εταιρίες Χορηγοί
MITSIOS TRADING LTD
|
|
HADSON
|
|
PLANTY
|
|
AMAXULUS
|
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
MSG
|
|
Υπό την Αιγίδα
ΠΑΣΥΞΕ
|
Διοργανωτής
Gastronomy Essentials
|
INSPIRE YOUR PASSION